MEMORANDUM

Na het overlijden, of deze nu onverwachts of na een ziektebed komt, dienen er veel administratieve zaken nog geregeld te worden. In de praktijk blijkt dit vaak een zoektocht voor de nabestaanden. Dit naast de nodige emoties die rondom het overlijden en de uitvaart aanwezig zijn, is dit meestal niet hetgeen je mee bezig wilt zijn.

 

Het Persoonlijk Memorandum biedt de mogelijkheid om vooraf zaken te regelen en vast te leggen. Hiermee houdt u zoveel mogelijk de regie en hebt u uw wensen over uw nalatenschap en rondom uw eigen afscheid kenbaar gemaakt.

Door wie en voor wie?

Het antwoord zit in de naam “Uw Persoonlijk Memorandum”; het is persoonlijk. Het is een document waarin is vastgelegd wat er gedurende het leven is geregeld en wat er is geregeld voor na het overlijden.

 

Door wie, voor wie? Tevens is “Uw persoonlijk Memorandum” een leidraad en geeft richting voor de nabestaanden, om inzicht te geven in de papieren en aanwezigheid aan veelheid aan formulieren. Het geeft ruimte voor de eigen persoonlijke wensen rondom de uitvaart. Het is immers het persoonlijke en daarmee een uniek afscheid?

 

Daarnaast geeft het document ruimte voor het geven van aandacht aan de emotie rondom het verlies bij de nabestaanden.

Uw nabestaanden ontzorgen

Veel zaken rondom het overlijden en de uitvaart kunt u vooraf regelen en vastleggen. Hiermee geeft u uw nabestaanden meer tijd en ruimte voor het echt afscheid nemen. En daarnaast houdt u zoveel mogelijk de regie en hebt u uw wensen kenbaar gemaakt rondom uw eigen afscheid.

 

Doordat er al veel inzichtelijk en geordend is vastgelegd, is het zoeken naar documenten in de periode van verwerking van verlies, gemakkelijker voor de nabestaanden. Daarmee kan de nodige aandacht worden besteed aan het verwerken van het verlies, de plek die de overledene had in het leven voelt leeg.

 

Het vastleggen van uw wensen en delen met uw naasten, geeft u in het hier en nu rust! en geeft straks ruimte voor emotie aan de nabestaanden.

Wat ik u graag wil geven is een luisterend oor, ruimte voor emotie en zorgdragend voor het regelwerk, ik neem deze zorg graag uit handen. Zodat u de ruimte kunt nemen voor de andere toekomst.

Wilko Knol is u graag van dienst, u kunt mij bellen of mailen voor een vrijblijvende afspraak.