Familiebewind

Wanneer er sprake is van familiebewindvoering komt er veel verantwoordelijkheid te liggen bij de familiebewindvoerder. Verantwoordelijkheid en beslissingen nemen en de daarmee te nemen communicatie met instanties en de Rechtbank.

 

Wij geven vooraf ondersteuning aan familiebewindvoerders met de aanvraag van bewindvoering bij de Rechtbank. Nadat het bewind is uitgesproken kunnen wij, ondersteunen bij het opmaken van de boedelbeschrijving en de jaarlijkse verantwoording naar de rechtbank.

 

U hoeft zich geen zorgen te maken over de administratieve afhandeling, en u hebt de verantwoordelijk voor de beslissingen die u als bewindvoerder heeft genomen.

Hoe het werkt

Wanneer er iemand in uw omgeving is, uw ouder of uw kind die niet zelfstandig over zijn of haar gelden kan beschikken kan bewindvoering een oplossing bieden. Dat kan een professionele bewindvoerder zijn en ook een familielid of belende. Dat laatste wordt familiebewind genoemd, bij familiebewind is er een bekende voor de onderbewind gestelde aangesteld om zijn financiële en administratieve zaken te regelen. Ook deze vorm van bewindvoering wordt benoemt via de Rechtbank.

 

De ondersteuning kan inhouden:

  • Het aanvragen van bewindvoerder bij de rechtbank
  • Het opmaken van de boedelbeschrijving
  • Het opmaken van de rekening en (jaarlijkse) verantwoording
  • Het onderhouden van contacten met instanties
  • Belastingaangiften / toeslagen

Wat het betekent voor u

U hebt het contact met diegene die u het vertrouwen heeft gegeven, de verantwoordelijkheid is en blijft bij u.

Wanneer er vragen zijn waar u tijdens de bewindvoering tegen aanloopt, hebt u altijd iemand achter de hand waar u uw vragen kunt stellen.

 

U hoeft er geen zorgen over te hebben of steeds over na te denken, er is een tweede paar ogen die met u mee kijkt.

 

Wilko Knol is u graag van dienst. U kunt mij direct bellen of mailen voor een vrijblijvende afspraak.