Financieel Coach

Als Financieel Coach ben ik erop gericht om de situatie in positieve zin te veranderen. Daarmee u helpen te geloven in een andere toekomst. Altijd kijkend naar mogelijkheden, waardoor er inzicht ontstaat en uw vaardigheden worden ontwikkeld.

 

Coaching is maatwerk, gericht op uw persoonlijke situatie en uw wensen en kan u helpen bij:

  • inzicht verkrijgen in uw gehele administratie en het overzicht behouden
  • formulieren invullen en verwerken
  • zorgaanvragen en toeslagen behandelen
  • structuur brengen in betalingen, belastingpapieren en het opvolgen van post

SENIOREN ADMINISTRATIE

Naarmate de jaren vorderen, kan de vaardigheid of de interesse om de eigen administratie te regelen, afnemen. Of de partner, die altijd verantwoordelijkheid nam voor de administratie, is komen te overlijden.

 

Niet iedereen kan of wil dan een beroep doen op de nabije omgeving. Soms kunnen buren of (klein)kinderen u hierbij helpen, maar dat geldt niet voor iedereen of is minder wenselijk. En niet iedereen wil de afhankelijkheid van vrijwilligers.

Opstellen Levenstestament

Wie geeft u het vertrouwen om namens u uw zaken te behartigen op het moment dat u dat zelf (tijdelijk) niet meer kunt?

 

Naarmate de jaren vorderen, kan de vaardigheid of de interesse om zaken regelen, afnemen. Of de partner, die altijd verantwoordelijkheid nam, is komen te overlijden.

 

Met het zelf benoemen van de levensexecuteur in uw levenstestament voorkomt u dat er een onbekende curator of bewindvoerder toegewezen wordt die niet op de hoogte is van uw wensen.

Opstellen testament

Aan wie laat u uw bezittingen na en wie wikkelt de nalatenschap af? ?

 

Na het overlijden blijven uw bezitting achter, deze worden verdeeld over de wettelijke erfgenamen. U kunt middels een notariële akte afwijken van die standaard en uw nalatenschap anders verdelen zoals u het graag zou zien.

 

Met het zelf benoemen van de executeur in uw testament voorkomt u eventuele familiekwesties en zal de nalatenschap op een professionele wijze worden afgewikkeld.

Executeur

Een overlijden is voor alle betrokkenen een ingrijpende gebeurtenis. Naast de aandacht voor de emotionele zorg zal er aandacht worden gegeven voor de soms ingewikkelde financiële vraagstukken. Met persoonlijke aandacht met als doel ontzorging en erkennen.

Ook is het mogelijk en vaak erg wenselijk als bepaalde zaken (vooraf) goed geregeld zijn. Denk daarbij aan:

  • vastleggen van uw uitvaartwensen en uw persoonlijk memorandum
  • het vastleggen en het afwikkelen van uw nalatenschap

 

Nabestaandenzorg bestaat uit:

  • administratieve en emotionele ondersteuning aandacht voor nabestaanden

Familie bewind

Als familiebewindvoerder beheert u de financiële en administratieve zaken van iemand anders. Daar kunnen ingewikkelde vraagstukken bij horen. Bent u bewindvoerder voor een familielid? En heeft u advies nodig? Wilko Knol biedt ondersteuning.

 

Wij ondersteunen familiebewindvoerders met het aanvragen van bewindvoering bij de Rechtbank. Wanneer het bewind eenmaal loopt kunnen wij, indien gewenst de verantwoording naar de rechtbank voor u verzorgen. Daarmee is de administratieve afhandeling in goede handen en blijft u verantwoordelijk voor de beslissingen die u als bewindvoerder heeft genomen.

 

Heeft u meer informatie nodig, neem dan contact met ons op. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Memorandum

Veel zaken rondom het overlijden en de uitvaart kunt u vooraf regelen en vastleggen. Hiermee houdt u zoveel mogelijk de regie en hebt u uw wensen over uw nalatenschap en rondom uw eigen afscheid kenbaar gemaakt.

 

Neem voldoende tijd en aandacht voor het vastleggen en het bespreekbaar maken met uw naasten. Vragen als: wie is de uitvaartverzorger? Wie regelt de financiële- en materiële nalatenschap? Waar liggen de benodige papieren?

 

Het geeft u en uw nabestaanden rust in het hier en nu!