Financieel Coach

Als Financieel Coach ben ik erop gericht om de situatie in positieve zin te veranderen. Daarmee u helpen te geloven in een andere toekomst. Altijd kijkend naar mogelijkheden, waardoor er inzicht ontstaat en uw vaardigheden worden ontwikkeld.

 

Coaching is maatwerk, gericht op uw persoonlijke situatie en uw wensen en kan u helpen bij:

  • inzicht verkrijgen in uw gehele administratie en het overzicht behouden
  • formulieren invullen en verwerken
  • zorgaanvragen en toeslagen behandelen
  • structuur brengen in betalingen, belastingpapieren en het opvolgen van post

SENIOREN ADMINISTRATIE

Naarmate de jaren vorderen, kan de vaardigheid of de interesse om de eigen administratie te regelen, afnemen. Of de partner, die altijd verantwoordelijkheid nam voor de administratie, is komen te overlijden.

 

Niet iedereen kan of wil dan een beroep doen op de nabije omgeving. Soms kunnen buren of (klein)kinderen u hierbij helpen, maar dat geldt niet voor iedereen of is minder wenselijk. En niet iedereen wil de afhankelijkheid van vrijwilligers.

Nabestaandenzorg

Een overlijden is voor alle betrokkenen een ingrijpende gebeurtenis. Naast de aandacht voor de emotionele zorg zal er aandacht worden gegeven voor de soms ingewikkelde financiële vraagstukken. Met persoonlijke aandacht met als doel ontzorging en erkennen.

Ook is het mogelijk en vaak erg wenselijk als bepaalde zaken (vooraf) goed geregeld zijn. Denk daarbij aan:

  • vastleggen van uw uitvaartwensen en uw persoonlijk memorandum
  • het vastleggen en het afwikkelen van uw nalatenschap

 

Nabestaandenzorg bestaat uit:

  • administratieve en emotionele ondersteuning aandacht voor nabestaanden

Memorandum

Veel zaken rondom het overlijden en de uitvaart kunt u vooraf regelen en vastleggen. Hiermee houdt u zoveel mogelijk de regie en hebt u uw wensen over uw nalatenschap en rondom uw eigen afscheid kenbaar gemaakt.

 

Neem voldoende tijd en aandacht voor het vastleggen en het bespreekbaar maken met uw naasten. Vragen als: wie is de uitvaartverzorger? Wie regelt de financiële- en materiële nalatenschap? Waar liggen de benodige papieren?

 

Het geeft u en uw nabestaanden rust in het hier en nu!